Μέθοδος Συνεργασίας

1. Για το ξεκίνημα κάθε νέου διατροφικού προγράμματος, ορίζεται αρχικά ένα ραντεβού τηλεφωνικώς. Η πρώτη συνάντηση, η οποία είναι συνάντηση διατροφικής αξιολόγησης, διαρκεί περίπου 1 ώρα. Στην συνάντηση αυτή, λαμβάνεται ένα πλήρες γενικό και διατροφικό ιστορικό.

 

2. Για το γενικό ιστορικό, θα χρειαστούν οι πιο πρόσφατες γενικές εξετάσεις αίματος, ένας βιοχημικός έλεγχος (ολική χοληστερόλη, ΗDL χοληστερόλη, LDL χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, σάκχαρο, ουρικό οξύ, κρεατινίνη, ηπατικές τρανσαμινάσες κα), καθώς και έλεγχος των ορμονών του θυρεοειδούς, αν υπάρχει ιστορικό. 

 

3. Για το διατροφικό ιστορικό, θα καταγραφθούν όλες οι διατροφικές σας συνήθειες, δηλαδή συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων, διατροφικές προτιμήσεις, ωράρια γευμάτων και συχνότητα κατανάλωσης γευμάτων εκτός σπιτιού. Επιπλέον θα σημειωθούν πληροφορίες που αφορούν την καθημερινότητα σας, όπως η μορφή, η ένταση και η συχνότητα της άσκησης, αν αυτή περιλαμβάνεται.

 

4. Στην συνέχεια θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ανθρωπομετρικές μετρήσεις (αναλύεται στις διαιτολογικές υπηρεσίες), οι οποίες σας δίνονται γραπτώς, ώστε να αξιολογούνται κάθε φορά με τις επαναληπτικές. Η αξιολόγηση γίνεται βάσει των φυσιολογικών τιμών για την ηλικία, το φύλο και την κατάσταση της υγείας του κάθε ατόμου.

 

 5. Τέλος, βάσει όλης της αξιολόγησης και των αποτελεσμάτων από τις μετρήσεις, συντάσσεται το πρώτο σας διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο είναι εξατομικευμένο και καλείται να καλύψει πλήρως τις διατροφικές σας ανάγκες, να ταιρίαζει με τις διατροφικές σας συνήθειες και τα ωράρια του καθημερινού σας προγράμματος. Παράλληλα θα μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και από την υπόλοιπη οικογένεια, χωρίς να σας δεσμεύει σε κάτι ξεχωριστά μαγειρεμένο από τους υπόλοιπους.

 

Οι συναντήσεις και η ανανέωση του διαιτολογίου, μπορούν να γίνονται είτε σε εβδομαδιαία βάση είτε ανά δεκαήμερο είτε ανά δεκαπενθήμερο.

Σε όλη την διάρκεια της διατροφικής παρακολούθησης, προτείνεται η ένταξη της φυσικής δραστηριότητας σε όποια μορφή και βαθμό είναι δυνατή!

 

Μπορείτε νa ακολουθήσετε τη σελίδα μου στο Facebook και να λαμβάνετε ενημέρωση γύρω από διατροφικά θέματα. Πατήστε εδώ