Διαιτολογικές υπηρεσίες:

Κατά την διάρκεια της συνεργασίας παρέχονται οι παρακάτω διαιτολογικές υπηρεσίες:

Ανθρωπομετρικές μετρήσεις.

   • Οι μετρήσεις αυτές περιλαμβάνουν την μέτρηση βάρους, την μέτρηση ύψους και την μέτρηση πόντων στην μέση και στην περιφέρεια του σώματος, με σκοπό να αξιολογηθεί το άτομο στο βάρος, αλλά και στην κατανομή των κιλών του στο σώμα σε σχέση τις φυσιολογικές τιμές σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Έτσι υπολογίζεται ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ ή BMI) με διαίρεση του βάρους (σε κιλά) διά του ύψους (σε μέτρα) στο τετράγωνο και προκύπτουν οι παρακάτω κατηγοριοποιήσεις:

Ανάλυση σύστασης σώματος - Λιπομέτρηση

   • Η μέτρηση αυτή γίνεται με τη χρήση επαγγελματικού λιπομετρητή, χρησιμοποιώντας την μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης. Η μέτρηση αυτή μας δείχνει ποσοστιαία, αλλά και σε απόλυτες τιμές (σε κιλά), το συνολικό λίπος στο σώμα, την μυική μάζα, τα συνολικά υγρά του σώματος, αλλά και το εύρος των φυσιολογικών τιμών μέσα στις οποίες πρέπει να βρίσκονται τα αποτελέσματα. Για αξιόπιστα αποτελέσματα της μέτρησης, η απαραίτητη προετοιμασία περιλαμβάνει τα εξής:
    1. Να μην έχει καταναλωθεί τροφή και υγρά για τουλάχιστον 4 ώρες πριν τη μέτρηση
    2. Να μην έχει καταναλωθεί καφεϊνη ή αλκοόλ για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη μέτρηση
    3. Να μην έχει προηγηθεί άσκηση 12 ώρες πριν την μέτρηση.

 

Σχεδιασμός εξατομικευμένων διαιτολογίων

   • Μετά από όλη την αξιολόγηση και τα αποτελέσματα των μετρήσεων, συντάσσονται για κάθε συνάντηση εξατοκικευμένα διαιτολόγια, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε ατόμου, ακολουθούν τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του και είναι σύμφωνα το στόχο που έχει τεθεί και συζητηθεί κατά την πρώτη συνάντηση (απώλεια βάρους, ρύθμιση βιοχημικών δεικτών, διατροφή εγκυμοσύνης κα).

 

Ο απώτερος στόχος της κάθε παρακολούθησης είναι η μελλοντική διατήρηση της όποιας αλλαγής επιτευχθεί και αυτό επιτυγχάνεται μέσω Τεχνικών Τροποποίησης της Συμπεριφοράς.  

Μπορείτε νa ακολουθήσετε τη σελίδα μου στο Facebook και να λαμβάνετε ενημέρωση γύρω από διατροφικά θέματα. Πατήστε εδώ