Ενημέρωση-Εξελίξεις

Δραστηριότητες - Δράσεις:

 

ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ. - "Καμπάνια Υγείας του Πεπτικού" : Συμμετοχή στην καμπάνια που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής. Ο στόχος μας είναι η ενημέρωση του κοινού για την υγεία, την λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καθώς και την αναγνώριση των συμπτωμάτων αυτού, ώστε ο ασθενής να μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την νόσο από την οποία πάσχει.

 

 

 

Το υλικό που έχουμε ετοιμάσει έως τώρα, για την Καμπάνια της Υγείας του Πεπτικού.                                

  • Το υλικό μας μέχρι στιγμής αφορά την πιο συχνή νόσο που συναντάμε στην κλινική πράξη, τη Δυσκοιλιότητα.                                                                                                     
  • Με το πρώτο μας εργαλείο, το Σουπλά Δυσκοιλιότητας, εκπαιδεύουμε τον ασθενή να επιλέγει τρόφιμα καθημερινά στο πιάτο του για την καλύτερη διαχείριση της νόσου.              
  • Το δεύτερο εργαλείο μας περιλαμβάνει ένα Poster, με σκοπό την ενημέρωση του ασθενούς σχετικά με την λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Εκεί μπορεί να βρει απαντημένες τις πιο συχνές ερωτήσεις και απορίες του σχετικά με αυτό και την εμφάνιση της δυσκοιλιότητας.

Έντυπο ενημερωτικό υλικό της καμπάνιας:

Η ομάδα μας επιπλέον έχει σχεδιάσει για την Καμπάνια της Υγείας του Πεπτικού τα πρώτα 3 infografics, για τις βασικές ασθένειες που συναντάμε στο γραφείο και ταλαιπωρούν τους ασθενείς μας:

Το κάθε infografic δίνει στον ασθενή την δυνατότητα χωρίς πολλές λέξεις, αλλά μέσω εικόνων να αποτυπώσει τις βασικές οδηγίες αντιμετώπισης για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της νόσου που τον ταλαιπωρεί. Οι εικόνες πάντα μπορούν να αποτυπωθούν πολύ πιο εύκολα στο μυαλό μας! Πατήστε παραπάνω στην νόσο που σας αφορά και μπορείτε να δείτε σχηματικά τις βασικές συμβουλές αντιμετώπισης στο κάθε infografic!

 

 

 

Τα 3 infografic για τις βασικές ασθένειες του Πεπτικού Συστήματος

Μπορείτε νa ακολουθήσετε τη σελίδα μου στο Facebook και να λαμβάνετε ενημέρωση γύρω από διατροφικά θέματα. Πατήστε εδώ