• Η Ηλιοπούλου Ηλιάνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2005 απέκτησε το πτυχίο του τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής, του Χαρακοπείου Πανεπιστημίου [βαθμός πτυχίου 8,0] και ηπτυχιακή της μελέτη με τίτλο «Η Σχέση της Μεσογειακού τύπου Διατροφής με τη βαρύτητα του Οξέος Στεφανιαίου Συνδρόμου» δημοσιεύτηκε στην επιστημονική κοινότητα.
  • Τον Ιούνιο του 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στηνΚλινική Διατροφή [βαθμός πτυχίου 8,3] στο τμήμα «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του ίδιου Πανεπιστημίου.

  • Έλαβε την υποτροφία του Ιδρύματος «Σπύρου Χαροκόπου και Ευάγγελου Χαροκόπου Πετρούτση» για τις μεταπτυχιακές σπουδές της και η διπλωματική της εργασία με τίτλο «Διατροφικές συνήθειες και παρουσία άσθματος σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας» δημοσιεύτηκε επίσης στην επιστημονική κοινότητα.

  • Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και συνέδρια και ελάβε επίσης συμμετοχή στο «Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών στην Αθηροσκλήρωση», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης υπό την αιγίδα της European Atherosclerosis Society.

  • Ως διαιτολόγος, εργάστηκε και εξειδικεύτηκε σε διάφορα δημόσια νοσοκομεία τηςΑττικής: Αττικό Νοσοκομείο - (Ρύθμιση Διαβήτη), Σισμανόγλειο νοσοκομείο (Πνευμονολογική Κλινική), Ερυθρός Σταυρός (Καρδιολογική, Νεφρολογική και Νευρολογική Κλινική, Καρκίνος), Γενικό Κρατικό Αθηνών (Γαστρεντερολογική Κλινική και Μονάδα εντατικής θεραπείας) και Τζάνειο νοσοκομείο (Διαβήτης και Παχυσαρκία).

  • Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, εργάστηκε παράλληλα σε κέντρα αδυνατίσματος, ενώ από το 2006 διατηρεί το δικό της διαιτολογικό γραφείο, ως ελευθερος επαγγελματίας. Παράλληλα συνεργάζεται με γυμναστήρια, παρέχοντας διατροφικές συμβουλές στους ασκούμενους και σε αθλητές.

  • Αρθρογραφεί συστηματικά όντας συνεργάτης σε διάφορα portal στο διαδίκτυο (www.iatronet.gr, www.zougla.gr, www.athlisis.gr, www.dietup.gr, www.vita.gr, www.eligast.gr, www.babyzone.grwww.healthyliving.gr, www.fitnessguide.gr, www.express.gr, www.ikid.gr, www.genenutrition.gr ), είναι συνεργάτης της διατροφικής ομάδας mednutrition και επίσης είναι μέλος και αρθρογραφεί για το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων.

 

Μπορείτε νa ακολουθήσετε τη σελίδα μου στο Facebook και να λαμβάνετε ενημέρωση γύρω από διατροφικά θέματα. Πατήστε εδώ