Τα πάνω-κάτω για τη διατροφή και τη χοληστερόλη!

Η αλήθεια είναι ότι η χοληστερόλη είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μεγάλη μερίδα του κόσμου. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις νέες εξελίξεις και τα καινούργια δεδομένα των μελετών, τα οποία καθορίζουν και τις υπάρχουσες συστάσεις. Ακούστε στη νέα εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στην ΕΡΤ, "Η ζωή μου, η Υγεία μου" τι συζητήσαμε για τη διατροφή και τη χοληστερόλη. 

Πασχαλινά γλυκά! Κουλούρια ή Τσουρέκια;

Το Πάσχα τιμάμε τα πασχαλινά γλυκά καθώς κάνουν την εμφάνιση τους, για αυτό καλό είναι να γνωρίζετε τι συμβαίνει με τα συγκεκριμένα γλυκά και αν μπορούν με μικρές παραλλαγές να γίνουν περισσότερο ποιοτικά αλλά να μη στερηθούν σε γεύση! Δείτε τι συζητήσαμε στην εκπομπή παρέα με την ζαχαροπλάστη Εβίτα Παπαχαραλάμπους.

 

Η "ύπουλη" σαλάτα

Ή σαλάτα μπορεί να αποτελέσει μια καλή και ελαφριά επιλογή; Ιδού το ερώτημα! Σε αυτή την εκπομπή κλήθηκα να μιλήσω πως μπορούμε λίγο να "μαζευτούμε" μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και αν κάποιος που εντάσσει αρκετές σαλάτες στο διαιτολόγιο του μπορεί να περιμένει κάποιο αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως εξαρτάται! Αν η σαλάτα είναι όντως σαλάτα ή αν αποτελεί ένα υπερπλήρες γεύμα. Στο γύρισμα φτιάξαμε μαζί τις πιο διάσημες σαλάτες, προσθέτοντας ένα προς ένα τα συστατικά τους και προτείνοντας υλικά αντικατάστασης που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τις σαλάτες σε εξαιρετική επιλογή. Δείτε λοιπόν στο βίντεο τι πρέπει να γνωρίζετε για τις σαλάτες που παραγγέλνουμε σήμερα στα εστιατόρια!

 Διατροφή και Καθιστική Ζωή

Στην εκπομπή του Mega, My Life, μιλήσαμε για τη διατροφή και πως αυτή σχετίζεται με την άσκηση. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα σε άλλα, αναφερθήκαμε στο τι θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε έξτρα μέσα στην ημέρα μας, αν αποφασίσουμε να εντάξουμε λίγη άσκηση καθημερινά στη ζωή μας! Δείτε την κουβέντα μας στο παρακάτω βίντεο!

 

 Τι φράζει τα αγγεία μας και πώς ανοίγουν;

Στην εκπομπή του MEGA "Όλα για την Υγεία μου", μιλήσαμε για την διατροφή και την υγεία των αγγείων μας! Τι φράζει τα αγγεία μας και πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την απόφραξη τους μέσω της διατροφής; Υπάρχουν τροφές "προστάτες" και "εχθροί";

 Γλυκά και χοληστερόλη!

Στο ρεπορτάζ της εκπομπής "Όλα για την υγεία mou" του Mega, μίλησα για όλα εκείνα τα "ένοχα" συστατικά των γλυκών και με ποια μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε, ώστε να πετύχουμε καλύτερο έλεγχο στα επίπεδα της χοληστερόλης μας στο αίμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημέρωση στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας για τις δράσεις της ομάδας "Υγεία του Πεπτικού"

Η ομάδα μας, έχει ξεκινήσει δυναμικά να οργανώνει απαραίτητο υλικό για μία από τις πιο συχνές παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, την δυσκοιλιότητα. Συχνό είναι το φαινόμενο οι περισσότεροι ασθενείς να λαμβάνουν γενικές οδηγίες αντιμετώπισής της δυσκοιλιότητας, χωρίς να δίνεται έμφαση σε λεπτομέρειες οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η ομάδα του πεπτικού, έχει στόχο να δώσει έμφαση σε τέτοιες λεπτομέρειες.

 

 

 

 

 

 

9η Εκπαιδευτική Διημερίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής

Η ομιλία μου στην Διημερίδα αυτή, αφορούσε όλα τα νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Τι καινούργιο ισχύει για τις συστάσεις περί φυτικών ινών στον δυσκοίλιο ασθενή; Ποιά η αποτελεσματικότητα της πρόσληψης νερού; Ποια η σημασία της άσκησης και της λήψης προβιοτικών; Ακούστε τις απαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί.

Διατροφή στη δυσκοιλιότητα με το σουπλά : "Το στριμμένο εντεράκι μου"

Το σουπλά είναι ένα εργαλείο που συντάξαμε στην ομάδα του πεπτικού, για να δίνει όσες πληροφορίες χρειάζεται για την αντιμετώπισή της νόσου με εύκολο τρόπο σε κάθε ασθενή που θέλει να τη διαχειριστεί αποτελεσματικά.

 

Συμβουλές στα Παραπολιτικά FM - Διατροφή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με την κυρία Μανωλίδου συζητήσαμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τη Διατροφή μας τους καλοκαιρινούς μήνες; Τι είναι εκείνο που πρέπει να προσέξουμε και πως μπορούμε να τροποποιήσουμε την συμπεριφορά μας, ώστε να μας βρει στην καλύτερη δυνατή φόρμα, αυτό το καλοκαίρι! Ακούστε την κουβέντα μας πατώντας εδώ 

 

Συμβουλές στα Παραπολιτικά FM - Διατροφή για την...ξαπλώστρα!

 

Στη ραδιοφωνική εκπομπή συζητήσαμε για το τι πρέπει να προσέξουμε όσο θα είμαστε καθισμένοι στην ξαπλώστρα το καλοκαίρι! Διατροφικές συμβουλές για όσο θα είμαστε στην παραλία ώστε το φετινό καλοκαίρι να διατηρήσουμε τη γραμμή και τη φόρμα μας! Ακούστε την κουβέντα μας πατώντας εδώ

 

Μπορείτε νa ακολουθήσετε τη σελίδα μου στο Facebook και να λαμβάνετε ενημέρωση γύρω από διατροφικά θέματα. Πατήστε εδώ