Συναισθηματικό Τσιμπολόγημα

Στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, Οδηγός Καλής Ζωής, μιλήσαμε για το τσιμπολόγημα και πόσο μας παχαίνει! Αν υπάρχουν τρόποι να το διαχειριστούμε και να το περιορίσουμε και πως επηρεάζει την υγεία και το βάρος μας!

Η Διατροφική Αξία του Ψαριού

Στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, Οδηγός καλής ζωής, μιλήσαμε για την ωφελιμότητα του ψαριού, τη θρεπτική του αξία, τις διαφορές του φρέσκου με το κατεψυγμένο, καθώς και με του ιχθυοτροφείου, καθώς και για όλες τις ανησυχίες γύρω από τα βαρέα μέταλλα. Ακούστε την συζήτηση μας!  

Τα πάνω-κάτω για τη διατροφή και τη χοληστερόλη!

Η αλήθεια είναι ότι η χοληστερόλη είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μεγάλη μερίδα του κόσμου. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις νέες εξελίξεις και τα καινούργια δεδομένα των μελετών, τα οποία καθορίζουν και τις υπάρχουσες συστάσεις. Ακούστε στη νέα εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στην ΕΡΤ, "Η ζωή μου, η Υγεία μου" τι συζητήσαμε για τη διατροφή και τη χοληστερόλη. 

Πασχαλινά γλυκά! Κουλούρια ή Τσουρέκια;

Το Πάσχα τιμάμε τα πασχαλινά γλυκά καθώς κάνουν την εμφάνιση τους, για αυτό καλό είναι να γνωρίζετε τι συμβαίνει με τα συγκεκριμένα γλυκά και αν μπορούν με μικρές παραλλαγές να γίνουν περισσότερο ποιοτικά αλλά να μη στερηθούν σε γεύση! Δείτε τι συζητήσαμε στην εκπομπή παρέα με την ζαχαροπλάστη Εβίτα Παπαχαραλάμπους.

Η "ύπουλη" σαλάτα

Ή σαλάτα μπορεί να αποτελέσει μια καλή και ελαφριά επιλογή; Ιδού το ερώτημα! Η αλήθεια είναι πως εξαρτάται! Αν η σαλάτα είναι όντως σαλάτα ή αν αποτελεί ένα υπερπλήρες γεύμα. Στο γύρισμα φτιάξαμε μαζί τις πιο διάσημες σαλάτες, προσθέτοντας ένα προς ένα τα συστατικά τους και προτείνοντας υλικά αντικατάστασης που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τις σαλάτες σε εξαιρετική επιλογή. Δείτε λοιπόν στο βίντεο τι πρέπει να γνωρίζετε για τις σαλάτες που παραγγέλνουμε σήμερα στα εστιατόρια!

Revenge Body 29-06-19

Το τρίτο κορίτσι που ανέλαβα στην εκπομπή, δεν ήταν απόλυτα έτοιμο! Και είναι ένα παράδειγμα ότι ούτε ο διαιτολόγος ούτε ο γυμναστής μπορούν να σε βοηθήσουν αν δεν το θέλεις πρώτα και κύρια εσύ!

Revenge Body 16-06-19

Το κάθε κορίτσι που ανέλαβα στο RevengeBody, είναι μια μικρογραφία από αρκετές συνεργασίες που μπορεί να έχουμε ζήσει ως διαιτολόγοι στο γραφείο μας.
Με τις δυσκολίες, τις προκλήσεις, τους στόχους και τις ιδιαιτερότητες του κάθε διαιτώμενου.
Και πως μπορούμε εμείς με τη σειρά μας να κατευθύνουμε&να βοηθήσουμε.
Δήμητρα μου, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη!

Revenge Body 22/06/19

Το δεύτερο κορίτσι που ανέλαβα στο RevengeBody, μου θύμισε λίγο το πείσμα μου!
Είναι μια κατηγορία από μόνοι τους όλοι αυτοί οι διαιτώμενοι, που έρχονται απόλυτα αποφασισμένοι στο γραφείο για καθοδήγηση, έχοντας "κλειδώσει" το μυαλό τους σε ένα προσωπικό στόχο.
Τι να πω για εσένα Μαρία μου, που από τις 10 εβδομάδες συνεργασίας, μόλις τις 5 κατάφερες να εντάξεις την άσκηση (σε αντίθεση με άλλους παίκτες στο παιχνίδι) για λόγους υγείας, παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες συγκυρίες υγείας που δεν ήταν υπέρ σου.
Σε ευχαριστώ για τη συνεργασία!

 Διατροφή και Καθιστική Ζωή

Στην εκπομπή του Mega, My Life, μιλήσαμε για τη διατροφή και πως αυτή σχετίζεται με την άσκηση. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα σε άλλα, αναφερθήκαμε στο τι θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε έξτρα μέσα στην ημέρα μας, αν αποφασίσουμε να εντάξουμε λίγη άσκηση καθημερινά στη ζωή μας! Δείτε την κουβέντα μας στο παρακάτω βίντεο!

 Τι φράζει τα αγγεία μας και πώς ανοίγουν;

Στην εκπομπή του MEGA "Όλα για την Υγεία μου", μιλήσαμε για την διατροφή και την υγεία των αγγείων μας! Τι φράζει τα αγγεία μας και πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την απόφραξη τους μέσω της διατροφής; Υπάρχουν τροφές "προστάτες" και "εχθροί";

Γλυκά και χοληστερόλη!

Στο ρεπορτάζ της εκπομπής "Όλα για την υγεία mou" του Mega, μίλησα για όλα εκείνα τα "ένοχα" συστατικά των γλυκών και με ποια μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε, ώστε να πετύχουμε καλύτερο έλεγχο στα επίπεδα της χοληστερόλης μας στο αίμα.

9η Εκπαιδευτική Διημερίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής

Η ομιλία μου στην Διημερίδα αυτή, αφορούσε όλα τα νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Τι καινούργιο ισχύει για τις συστάσεις περί φυτικών ινών στον δυσκοίλιο ασθενή; Ποιά η αποτελεσματικότητα της πρόσληψης νερού; Ποια η σημασία της άσκησης και της λήψης προβιοτικών; 

Διατροφή στη δυσκοιλιότητα με το σουπλά : "Το στριμμένο εντεράκι μου"

Το σουπλά είναι ένα εργαλείο που συντάξαμε στην ομάδα του πεπτικού, για να δίνει όσες πληροφορίες χρειάζεται για την αντιμετώπισή της νόσου με εύκολο τρόπο σε κάθε ασθενή που θέλει να τη διαχειριστεί αποτελεσματικά.

Ενημέρωση στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας για τις δράσεις της ομάδας "Υγεία του Πεπτικού"

Συχνό είναι το φαινόμενο οι περισσότεροι ασθενείς να λαμβάνουν γενικές οδηγίες αντιμετώπισής της δυσκοιλιότητας, χωρίς να δίνεται έμφαση σε λεπτομέρειες οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η ομάδα του πεπτικού, έχει στόχο να δώσει έμφαση σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Διατροφή για την...ξαπλώστρα!

 

Διατροφικές συμβουλές για όσο θα είμαστε στην παραλία ώστε το φετινό καλοκαίρι να διατηρήσουμε τη γραμμή και τη φόρμα μας! Ακούστε την κουβέντα μας πατώντας εδώ

Διατροφή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Με την κυρία Μανωλίδου συζητήσαμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τη Διατροφή μας τους καλοκαιρινούς μήνες; Ακούστε την κουβέντα μας πατώντας εδώ 

Μπορείτε νa ακολουθήσετε τη σελίδα μου στο Facebook και να λαμβάνετε ενημέρωση γύρω από διατροφικά θέματα. Πατήστε εδώ