Τα παρακάτω άρθρα μου δημοσιεύονται στα portals με τα οποία συνεργάζομαι και ενδεικτικά παραθέτω ένα link πρόσβασης:

 

Διατροφή και Διαβήτης.

Ποιες είναι οι βασικές κατευθυντήριες αλλαγές στη διατροφή του ασθενούς;

Ο στόχος του γιατρού, αλλά και του εκάστοτε διαιτολόγου, είναι να εκπαιδεύσει σωστά και επαρκώς τον κάθε διαβητικό ασθενή ώστε να πετύχει τον καλύτερο δυνατό έλεγχο στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα του.  

 

Νερό: Ποια η συμβολή του στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας;

Τελικά οι έρευνες δείχνουν ότι η επαρκής πρόσληψη υγρών έχει μια συνεργιστική δράση με την παράλληλη αύξηση των φυτικών ινών, γι' αυτό μην αρκείστε στο να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά για την αντιμετώπιση της νόσου, αλλά πίνετε άφθονο και επαρκές νερό ανάλογα με τις ανάγκες σας! 

 

 

 Μύθοι και αλήθειες για τη διατροφή στο διαβήτη

Ο διαβητικός ασθενής ανήκει στις πιο ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Ο ρόλος του διαιτολόγου είναι να προσπαθήσει να τον εκπαιδεύσει όσο καλύτερα γίνεται ώστε η διατροφή του να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αυστηρή και πιεστική! Στο άρθρο μου αυτό λοιπόν καταρρίπτουμε πολλούς καλά εδραιωμένους μύθους που αφορούν το διαβήτη και για χρόνια ο κάθε διαβητικός ασθενής ακολουθούσε τυφλά.

 

 

Διατροφική υποστήριξη της δυσκοιλιότητας και φυτικές ίνες: Ποιος ο ρόλος τους;

Υπάρχουν νέα δεδομένα και συστάσεις για την πρόσληψη των φυτικών ινών στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας; Η αύξηση των φυτικών ινών μέσω της διατροφής μπορεί να κάνει όλα όσα υπόσχεται; Μήπως δεν ταιριάζει σε όλους; Ποια λύση τελικά εξασφαλίζει ανακούφιση στα συμπτώματα της; Διαβάστε στο άρθρο μου τις απαντήσεις!

 

Άσκηση: Ποιος ο ρόλος της στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας;

Τελικά η άσκηση επιδρά στην δυσκοιλιότητα; Τόσα χρόνια συστήνουμε στους ασθενείς να περπατάνε περισσότερο για την καλύτερη λειτουργία του εντέρου τους, τελικά έχει βάση αυτή η σύσταση; Τι λένε οι τελευταίες έρευνες; Διαβάστε στο άρθρο μου πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα!

 

 

Πρεβιοτικά και Προβιοτικά!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους και πόσο τελικά συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας;

Διαβάστε στο άρθρο μου τα τελευταία αποτελέσματα από τις μελέτες που έχουν γίνει για να γνωρίζετε αν  αξίζει τον κόπο να τα εντάξετε στην διατροφή σας!

 

 

 

Διατροφή για την υγεία των αγγείων της καρδιάς

Η καρδία μας, αλλά και τα αγγεία μας περιφερικά, δηλαδή οι αρτηρίες και οι φλέβες, οφείλουν να είναι υγιή ώστε να μην διατρέχουμε κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων! Ας δουμε πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί!

 

 

 

Οι κακές συνήθειες που ανεβάζουν τη χοληστερίνη

Η χοληστερόλη αποτελεί από μόνη της έναν επικίνδυνο παράγοντα για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων! Δείτε πως μπορείτε να την κρατήσετε σε χαμηλά επίπεδα μέσω της διατροφής σας.

 

 

 

Το «ευαγγέλιο» για χαμηλή χοληστερόλη έχει 12 εντολές!

Τι είναι εκείνο που επηρεάζει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα; Πρωτού μπείτε σε φαρμακευτική αγωγή για να ρίξετε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας στο αίμα...δοκιμάστε μερικούς "φυσικούς" τρόπους!

 

 

 

Οι τροφές της μακροζωίας!!

Κάτι ξέρουν οι Ικαριώτες που τις ακολουθούν! Διαβάστε τα μυστικά τους!

 

 

 

 

Διατροφή για τους πάσχοντες από διαβήτη

Βασικές αρχές για την διατροφή του διαβητικού ασθενούς.

 

 

 

 

Διατροφή για άτομα με νεφρική ανεπάρκεια

Οι νεφροπαθείς, ίσως η πιο ευαίσθητη ομάδα ασθενών, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και μεταχείρισης.

 

 

 

 

Παιδική Παχυσαρκία: Οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Αν νομίζετε ότι ευθύνεται μόνο το παιδί σας που είναι παχύσαρκο, κάνετε λάθος! Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που συμβάλουν στην εμφάνιση της παιδικής παχυσαρκίας...και εσείς μπορείτε να έχετε πρωταρχικό ρόλο! Διαβάστε τι εννοώ!

 

 

 

Ποια συστατικά των γλυκών ανεβάζουν τη χοληστερίνη και ποια έχουν ευεργετική δράση;

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αντικαθιστώντας απλά υλικά μπορείτε να μετατρέψετε ένα γλυκό ποιοτικά ως προς την ποσότητα των λιπαρών και της χοληστερόλης που περιέχει; Δείτε εύκολους τρόπους για να το κάνετε, ώστε να μην αισθάνεστε τύψεις κάθε φορά που το καταναλώνετε!

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορείτε νa ακολουθήσετε τη σελίδα μου στο Facebook και να λαμβάνετε ενημέρωση γύρω από διατροφικά θέματα. Πατήστε εδώ